Informatie over Sainte Maxime, Cote d'Azur

Het sfeervolle Sainte-Maxime geniet een uitzonderlijk klimaat dankzij de beschutte ligging in de baai van Saint-Tropez, beschermd tegen de wind door de uitlopers van het Massif des Maures. Een gevarieerd scala aan ontspanningsmogelijkheden wacht u in de haven, in het casino, op de fijnzandstranden en in de staatjes met kleurrijke kraampjes.
Sainte-Maxime is een familiale badplaats: de kinderen zijn koning op het strand. De zee en het strand nodigen uit tot zonnebaden, zeilen, duiken, waterski, vissen, enz... terwijl het 18-holesgolfterrein erg gewaardoord wordt door golfadepten.

Excursiemogelijkheden: het mondaine Saint-Tropez (op 14 km) met zijn beroemde stranden en wereldsterren, het historische Fréjus (op 16 km), het ‘Ile de Port-Cros’ met onderwaternatuurpark ‘Port Cros’ (op 45 km), het schilderachtige dorpje Plan de la Tour (op 20 km) omgeven door pijnbomen en eiken en het middeleeuwse Cogolin (op 13 km) met zijn klokkentoren en windmolen.

 

Sainte-Maxime is een plaats gelegen in het departement Var, vlakbij de bekende badplaats Saint-Tropez. Evenals Saint-Tropez is ook deze plaats een geliefde vakantiebestemming aan de Franse Riviera.

Sainte-Maxime heeft haar naam en haar bestaan te danken aan monniken van de Lérins-eilanden, voor de kust bij het hedendaagse Cannes. Zij bouwden rond het jaar 1000 na Christus een klooster op de locatie van het huidige plaatsje. Na de bouw van het klooster ontstond er al snel een klein dorpje, dat door de monniken vernoemd werd naar een van hun heiligen, Maxime. In de eerste jaren van haar bestaand leefde het dorpje voornamelijk van de visvangst. Later, tijdens de negentiende eeuw na Christus, speelde het plaatsje ook een belangrijke rol in de productie van hout, kurk, olijfolie en wijn, die vanuit het plaatsje verscheept werden naar onder meer Marseille en Italië. In de twintigste eeuw na Christus werd Sainte-Maxime ontdekt door kunstenaars en dichters, die zich lieten inspireren door het heerlijke klimaat, de prachtige omgeving en het azuurblauwe water. Rond deze tijd groeide het toerisme uit tot de belangrijkste inkomstenbron voor Sainte-Maxime. Het aantal bezoekers aan het plaatsje groeide ieder jaar weer. Op 15 augustus 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, landden de geallieerde soldaten op de nabijgelegen stranden als onderdeel van Operatie Dragoon, de geallieerde invasie van het door de Duitsers bezette zuid-Frankrijk. Na de Tweede Wereldoorlog bleef deze plaats een geliefde vakantiebestemming voor velen en groeide het plaatsje uit tot een van de belangrijkste badplaatsen aan de Middellandse Zee.

 

Vandaag de dag is Sainte-Maxime een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in zuid-Frankrijk. De combinatie van haar oude stadscentrum met oude gebouwen, mooie straatjes en vele terrasjes plus de mooie stranden in de nabije omgeving van het plaatsje maken van Sainte-Maxime een prima vakantiebestemming voor een heerlijke strandvakantie. Wanneer u in of nabij dit plaatsje verblijft, behoren uitstapjes tot andere mooie plaatsen in de omgeving zoals Saint-Tropez, Ramatuelle, Hyères, Draguignan en Fréjus ook tot de mogelijkheden. Voor een heerlijke vakantie in het zonnige zuiden van Frankrijk bent u in Sainte-Maxime aan het juiste adres!